torsdag 9 januari 2014

När väggarna skakar

Imorse vaknade jag kl 04 av att väggarna skakade.
Snarare än att bli rädd blev jag grymt irriterad på att min skönhetssömn blev störd av nåt så irriterande som en jordbävning.

Varje gång jag har åkt till Japan, och även denna gång, så oroar sig mina nära och kära för alla för jordbävningarna som drabbar detta land. Vilket jag till fullo förstår, inte minst efter katastrofen 2011 då jag på köpet befann mig i landet, om än på avstånd. Dock visade sig mina föräldrar från sin bästa sida och litade på att jag själv kunde fatta beslut i huruvida det var okej att stanna eller om faran från kärnkraftsverket var så pass stor att det jag borde ha åkt hem.

Något jag idag är väldigt tacksam för då den mentala stressen under den perioden var tillräckligt stor som den var, utan att behöva hantera tjat hemifrån!

Men åter till topic, jordbävningar!

Detta inlägg är tänkt att lugna nerverna på er därhemma snarare än att göra er mer nervösa. Att jag som ovan nämner snarare blev irriterad än rädd visar på vilken nivå det ligger på.

Japan är ett jordbävningsdrabbat land. Och ja! Det är ungefär 1 jorbävning i veckan/varannan vecka, men det är inte värre än att det skakar till lite grann och sen är över. De flesta jordbävningarna är fortfarande på avstånd från mitt hem. Den största hittills höll på i ca 2 min och lamporna rörde sig, men det var ändå inte någon risk för fara.

Skulle det mot all förmodan komma en större jordbävning så bor jag inte längre än 5 min från närmaste samling/evakueringsplats. Dessutom kommer jag, som de flesta japaner, införskaffa mig ett first aid earth quake kit som innehåller de viktigaste förnödenheterna vid en katastrof.

Så med andra ord,
Väggarna skakar, men ni kan sova lugnt där hemma! Det är bara min skönhetssömn som behöver bli störd!

Tjillevipp!


2 kommentarer:

  1. Ja det där arma Japan. Dom har jordbävningar, Fukushima och nu har dom fått dig också *S*.
    Du är en vuxen kvinna och fullt kapabel att fatta dina egna beslut. Jag litar på att bra beslut när det är skarpt läge.
    Förresten kan du behöva ruskas om mellan varven. /B

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är de synd om den! Nu fick de en liten svensk hurricane att tas med också!
      Tack för det! Kan ärligt säga att det var många som inte litade på vårt omdöme, vi som befann oss här, då när det skedde!

      Radera